Storingen

(15:32) Het telefonie-platform van Speakup heeft op dit moment een storing. 

Momenteel kan er hinder ondervonden worden bij het gebruik van deze
dienstverlening. Speakup is bezig het incident te onderzoeken (zie: https://status.speakup.nl/). 

(15:51) De storing is door Speakup opgelost.


Onderhoud

Een van de leveranciers van onze internet verbindingen (NL-iX) zal op 13 maart tussen 00:00 en 04:00 onderhoud uitvoeren op een van hun core routers. Hierdoor kan verkeer automatisch omgeleid worden via een andere node van deze leverancier.

Een van de leveranciers van onze internet verbindingen (NL-iX) zal op 6 maart tussen 00:00 en 04:00 onderhoud uitvoeren op een van hun core routers. Hierdoor kan verkeer automatisch omgeleid worden via een andere node van deze leverancier.

Op zondagochtend 3 maart tussen 08:00 en 12:00 zal er onderhoud plaatsvinden op een van onze servers t.b.v. DNS resolving, Fallback mailserver (mx200.echelon.nl) en NTP (ntp2.echelon.nl)

Tijdens dit onderhoud zullen genoemde diensten op deze server meerdere keren enige minuten niet beschikbaar zijn. Al deze diensten zijn redundant uitgevoerd en zullen dus door andere servers worden overgenomen. Wij verwachten daarom geen impact.

Een van de leveranciers van onze internet verbindingen (NL-iX) zal op 27 februari tussen 00:00 en 04:00 onderhoud uitvoeren op een van hun core routers. Hierdoor kan verkeer automatisch omgeleid worden via een andere node van deze leverancier.

Op dinsdag 26 februari 2019 zal onze Zabbix monitoring niet beschikbaar zijn als gevolg van groot onderhoud.

De werkzaamheden zullen starten om 9:00 uur 's morgens.

Vanwege de groei van het aantal routes op het internet moet Root een wijziging doorvoeren aan haar border routers. Om deze wijziging actief te maken moeten onze border routers gereload worden, de internetverbindingen zullen op dat moment niet redundant zijn.

Tijdens dit onderhoud zal het verkeer automatisch een andere route kiezen en kan dit leiden tot een kleine verstoring van de internet connectiviteit. Wij gaan dit onderhoud uitvoeren op dinsdagochtend 26 februari tussen 06:00 en 07:00.

Dinsdag 12 februari tussen 07:00 en 08:00 gaan wij onderhoud uitvoeren aan één van onze switches in het Equinix datacenter (EN1) in Enschede. Aan deze switch hangt onze monitoringserver. Tijdens dit onderhoud zal er kortstondig (enige seconden) een onderbreking in de monitoring plaatsvinden