• Auteur: Root
  • Datum: 1-06-2018

Een veilige website, het lijkt zo normaal. Toch voldoet niet elke website aan de steeds strenger wordende eisen. Nu Google websites zonder SSL-certificaat strenger gaat straffen is er geen ontkomen meer aan. Hoe zorg je dat jouw website voldoet aan deze eisen?

Wat er gaat veranderen

Je hebt het ongetwijfeld ergens voorbij zien komen: Google gaat websites die niet beschikken over een beveiligingscertificaat vanaf juli 2018 strenger straffen. Niet de juiste certificaten? Dan kost het je je Google ranking en worden klanten gewaarschuwd dat je website niet veilig is. Natuurlijk speelde beveiliging van je website altijd al mee in SEO-ranking en werden waarschuwingen al getoond op pagina’s waar om gegevens werden gevraagd. Echter, binnenkort gaat dit dus voor alle pagina’s gelden.

Waarschuwingen

Op dit moment worden websites die niet beschikken over het juiste certificaat gemarkeerd met een subtiel i-teken. Pas als de bezoeker klikt op dit teken geeft Google een minder subtiele waarschuwing: 


Vanaf juli gaat dit veranderen. Waarschijnlijk zal Google direct een waarschuwing geven in de Google Chrome browser, dit keer minder subtiel. Een rode driehoek met de tekst “niet veilig” schrikt niet alleen bezoekers af, maar dit gaat ten koste van je Google ranking. Een HTTPS-verbinding wordt onvermijdelijk.

Een SSL-certificaat hoeft niet duur te zijn

Beschikt jouw website al over een certificaat? Via deze SSL-tester kan je het gemakkelijk achterhalen. Scoor je geen voldoende, dan is er werk aan de winkel. Gelukkig hoeven certificaten niet duur te zijn, gratis kan in sommige gevallen ook.

Een gratis SSL-certificaat, bijvoorbeeld van Let’s Encrypt, voldoet voor sommige websites. Als het gaat om de SEO-ranking voldoet dit ook, het maakt immers gebruik van HTTPS. Wil je echter visueel in browsers weergeven dat je website beschikt over het hoogste niveau SSL-certificaat, dan is een extended validation (ev) een optie. Dit certificaat is relatief duur, maar geeft een website een betere uitstraling.

Ben je benieuwd hoe Root jouw bedrijf kan helpen bij het kiezen van het juiste SSL-certificaat? Voor vragen kan je contact opnemen met onze servicedesk via support@root.nl of per telefoon op 088 3243 505.

Neem contact op met
een van onze specialisten