• Auteur: Root
  • Datum: 13-12-2019

Ter ere van het 20-jarig jubileum bracht TReNT Glasvezel een magazine uit. Een mijlpaal die ze niet onopgemerkt voorbij mochten laten gaan. Een bezoek aan Root, leverancier van TReNT, was dan ook vanzelfsprekend. Een interview met directeur Peter aan het woord daaropvolgend:

Root wil gewoon de beste zijn

Als specialist in geavanceerde hosting en netwerkoplossingen realiseert Root zich dagelijks dat internet de ruggengraat van de samenleving is.

Die verantwoordelijkheid neemt het Enschedese bedrijf ook graag op zich. Passie voor de techniek en focus op bedrijf kritische applicaties vormen de basis, zegt directeur Peter Spekreijse. “We willen gewoon de beste zijn in de oplossingen die wij organisaties bieden.”

Meegaan en innoveren in techniek is voor Root al sedert 1997, toen het als IT-bedrijf software-oplossingen in de zorgsector ontwikkelde, vanzelfsprekend. Gaandeweg concentreerde Root zich meer op hosting en daaraan verwante dienstverlening voor bedrijven en non-profit. “Wat ons altijd onderscheidt is dat wij onze klanten enorme toegevoegde waarde kunnen bieden in kennis en ervaring. We hebben een gezamenlijk doel en dat is 24/7 bereikbaarheid”, aldus Peter Spekreijse. “We durven een uptime van 99,99 procent te garanderen en dat doen we vanuit een nuchtere houding: we zijn een no-nonsense club maar met heel veel kennis in huis.”

Passie en kwaliteit

Nuchter of niet, Spekreijse laat niet na te onderstrepen dat binnen het team de passie voor die techniek en de kwaliteit van de hosting groot is. “Onze klanten zijn enorm afhankelijk van de applicaties die wij hosten. Het moet gewoon draaien. En dat wij daar verantwoordelijk voor zijn, dat besef zit in het DNA van Root.” Het betekent ook dat voortdurend gemonitord wordt of alles optimaal online is: van de specialistische applicaties van softwareontwikkelaars tot websites of webshops. “We vinden het prettig dat een klant niet in de gaten heeft gehad als er storing is geweest. Wij hebben het al opgelost voor het wordt opge- merkt. En dat moet ook: de klant moet er immers geen last van ondervinden. En dat is onze verantwoording.”

Nieuwe medewerkers

De focus op kwaliteit, het hoogst bereikbare technische niveau en het verantwoordelijkheidsgevoel heeft ook een beperking, erkent Peter Spekreijse. “Je beperkt je als het ware in de groei. Tegelijkertijd beseffen we dat we wel moeten groeien om die kwaliteit op niveau te houden. En we willen trouwens ook groeien. De behoefte aan hosting neemt toe, de groei van het uitwisselen van data neemt toe, alles gaat online. Een arts staat niet meer met een pak papier aan het bed bij de patiënt maar met een laptop waar de röntgenfoto’s op worden gedownload. In elke sector van onze samenleving neemt dat toe. Daarom gaan we ons op een wat meer prominente manier positioneren. We willen groeien en we zoeken nieuwe medewerkers.”

Afspraken nakomen

Voor de verbindingen heeft Root een jarenlange relatie met TReNT. Spekreijse: “Wij maken gebruik van hun diensten en beheren hun netwerk. Het is dus ook een klant. En een fijne klant, want TReNT is een organisatie die kritisch is maar ook het vermogen heeft jouw organisatie beter te maken. En waar iedere glasvezel-aanbieder bezig is met een race to the bottom, doet TReNT daarin niet mee. Het gaat juist om kwaliteit en afspraken nakomen.”

Neem contact op met
een van onze specialisten