• Auteur: Root
  • Datum: 5-10-2018

Een datacenter huisvest computersystemen en bijbehorende onderdelen. Het is dus van belang dat dit altijd up and running is. Een belangrijk aspect hiervan is het datacenter effectief tegen stroomuitval te beschermen. Dit lijkt vrij eenvoudig maar niets is minder waar.

Dubbel uitgevoerd, dubbel zo sterk.

Rond 2008 zijn we bij Equinix naar de kluis verhuisd. Een goede plek voor ons, want de stroomvoorziening was daar beter. Er bleek echter maar één UPS straat te zijn voor beide feeds in elk rack. Dit vonden wij geen optimale situatie. Wanneer deze UPS straat een spanningsonderbreking heeft, kan de apparatuur hier hinder van ondervinden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons datacenter dubbel uit te voeren.

Een dag ons datacenter uit? Onacceptabel voor Root.

In eerste instantie zou dit per straat, waar ruim 14 kasten in staan, in één keer omgebouwd worden. Dat klinkt natuurlijk perfect, geen lange procedures maar alles in een keer geregeld. Er zat alleen een addertje onder het gras. Alles zou dan een dag uit moeten en dat vonden wij onacceptabel. 

We hebben het daarom per rack gedaan en aan de buitenkant van het rack een spanningsslof geplaatst waarmee we alle systemen tijdelijk konden voeden. Ondertussen was Equinix druk bezig de stroomvoorzieningen van het rack om te bouwen. Redundant gevoede systemen hoefden niet uitgezet te worden en konden blijven doordraaien. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk is alles vlekkeloos verlopen en kunnen wij melden dat wij een perfect dubbel uitgevoerd datacenter hebben.

Neem contact op met
een van onze specialisten