• Auteur: Root
  • Datum: 25-07-2018

Internet als primaire levensbehoefte, bijna niemand kan nog zonder. Terwijl ruim 92% van de Nederlanders gebruik maakt van internet, is dat in andere werelddelen heel anders. De internetpenetratie is in bepaalde gebieden op aarde zo laag, dat Google met 4G-ballonnen hulp wil gaan bieden.

Project Loon, een zusterbedrijf van Google, heeft als missie de hele wereld te voorzien van internet. Het bedrijf maakt gebruik van internetballonnen voorzien van zonnepanelen en zendapparatuur, die zweven op ongeveer 20km hoogte. Vanaf daar wordt een 4G-signaal uitgezonden die in het onderliggende gebied te ontvangen is.

Al in 2013 begon Google met het testen van internetballonnen boven Nieuw-Zeeland. 30 ballonnen werden opgelaten tijdens deze succesvolle test. De internetballonnen van Google hebben zich al in de praktijk bewezen. Zo werd na de orkaan Maria in Puerto Rico al een ballon gebruikt om de getroffen regio van internet te voorzien.

Maar 28% van de bevolking van het Afrikaanse land Kenia maakt gebruik van het internet. Dit heeft mede te maken met de bergachtige gebieden die het land kenmerken. In samenwerking met de lokale telecomprovider Telkom Kenya wil Google bepaalde delen van het land voorzien van internet. In 2019 begint een pilot in Centraal-Kenia, daarna zullen meerdere gebieden volgen.

Neem contact op met
een van onze specialisten