• Auteur: Root
  • Datum: 2-10-2018

We leven in een maatschappij waarin we 24/7 online beschikbaar willen zijn. Gebruikers gaan er dan ook vanuit dat online applicaties altijd toegankelijk zijn en dat ze daarnaast ook nog eens veilig bewaard worden. Des te moeilijker om als applicatie eigenaar uit te leggen waarom je website offline is, data is verdwenen of er een back-up teruggezet moet worden.

Je applicatie altijd 24/7 online met MariaDB Galera Cluster

Als applicatie eigenaar wil je zoveel mogelijk tegemoet komen aan de eisen van de gebruiker. MariaDB Galera Cluster zorgt ervoor dat jouw applicatie zonder problemen 24/7 online beschikbaar is.

Door een MySQL database onder te brengen in een MariaDB Galera Cluster kan een hogere beschikbaarheid worden gegenereerd, wat ervoor zorgt dat een mogelijke “disaster recovery” veel minder impact zal hebben dan met een enkelvoudige of master-slave MySQL installatie. Een Galera Cluster bestaat namelijk uit tenminste drie nodes die allemaal dezelfde data bevatten. Een ingebouwd mechanisme zorgt ervoor dat alle nodes volledig synchroon lopen met elkaar. Wanneer bijvoorbeeld één van de nodes wegens onderhoud herstart moet worden, wordt dit automatisch door het cluster opgevangen. Als deze node opnieuw verbonden wordt zal de synchronisatie met de rest van het cluster gewoon automatisch verlopen.

De voordelen van een Galera Cluster:

  • downtime tijdens serveronderhoud behoort tot het verleden;
  • een servercrash heeft geen invloed op de beschikbaarheid;
  • uitbreiding naar behoefte zonder downtime;
  • dataconsistentie door synchrone commits;
  • snellere leesprestaties door meerdere nodes.

Onze Engineers informeren je graag over de voordelen en mogelijkheden van een MariaDB Galera Cluster voor jouw applicatie. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op met
een van onze specialisten